Αιμορροΐδες

Συχνό πρόβλημα. Αφορά άντρες και γυναίκες οποιασδήποτε ηλικίας.
Συχνά μιλώντας με τους ασθενείς διαπιστώνουμε ότι θεωρούν τις αιμορροΐδες κάτι ξεχωριστό από το υπόλοιπο έντερο. Στην πραγματικότητα οι ερεθισμένες αιμορροΐδες είναι μια έκφανση ενός΄΄δύσκολου’’ εντέρου όπως συνηθίζω να λέω στους ασθενείς.
Όταν υπάρχει δυσκοιλιότητα ο ασθενής δυσκολεύεται να έχει φυσιολογική κένωση κι αν έχει το ΄΄μήνυμα΄΄ για κένωση μπορεί να είναι πολύ σκληρά τα κόπρανα με αποτέλεσμα να αυξάνεται πολύ η πίεση που ασκείται στο αιμορροιδικό πλέγμα και τα τριχοειδή αγγεία να διογκώνονται με αποτέλεσμα ερεθισμό και πόνο ή να ΄΄σπάνε΄΄ και ο ασθενής να βλέπει κόκκινο αίμα μετά την κένωση που τον ανησυχεί και τον τρομάζει.

Κατά την λήψη ιστορικού και την κλινική εξέταση του αιμορροΐδικού δακτυλίου διαπιστώνεται η σοβαρότητα και η συχνότητα του προβλήματος που αναφέρει ο ασθενής.

Στην συνέχεια προσπαθούμε μαζί με τον ασθενή να διερευνήσουμε μέσα από απλές ερωτήσεις που αφορούν στην καθημερινότητα και στις συνήθειες του, τι θα μπορούσε να αλλάξει με φυσικό τρόπο (π. χ άσκηση, περπάτημα, λήψη υγρών και φυτικών ινών κλπ)

Οι τρόποι αντιμετώπισης των αιμορροΐδων είναι πια πολλοί και χρειάζεται να επιλέξουμε ποια είναι η κατάλληλη μέθοδος για τον καθένα ξεχωριστά . Γι αυτό το σκοπό συνεργάτες μας εξειδικευμένοι χειρουργοί, θα σας εξηγήσουν και θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε τον καλύτερο και πιο αποτελεσματικό τρόπο επίλυσης του προβλήματος των αιμορροΐδων